Thursday, February 27, 2014

Sandakan aku datang

Assaalamualaikum semua...
sudah lama rasenyer tak update blog...
tak tahu lah kenapa..mungkin malas kot...hhuhu
tp mlm nie rajin2 kn diri sikit dh alang2 xbt ape kn...
yana nk share ckit experience pi Sabah beberapa hari yang lepas..
actually xde lh holiday pom...
dah alang2 akak n husband dia duduk sandakan, jalan2 lh sekali kn..
sblm nie pi xpergi mne2 sgt2 pom sb hri tu pergi time akak bru lepas pntg, anak buah lak masih kecik time tuh,so mmg xdpt nk berjalan sgt lh...
Alhamdulillah, kali nie akak bawak aku dan mak..ayah n adik xnk ikut...so, aku ngn mak jelh..
Aku,mak, kakak n akid bertolak ke sana 19hb... kul8.30 mlm cmtu sampai sandakan..
so,mlm tu just rehat je..
seperti yg dirancang, keesokkan harinyer kiteorg bertolak ke estate...di mana tmpt abg ipar aku bekerja..
kiteorg sbnrnyer nk pergi kundasang, tp memandang kn jarak sandakan ke kundasang agak jauh,
kiteorg bermalam dulu di estate abg ipar aku tu...
so keesokkn nyer bergerak ke kundasang xde lh mkn masa sgt kn..
sblm smpai kundasang kiteorg singgah kt Sabah tea garden dulu..
tgk ladang teh...
xbeza sgt pom dgn cameron... sejuk pom sejuk..
lepas tu singgah kt tmpt ikan2 yg jinak...
first time experience bila masuk dlm sungai tu,byk giler ikan2 jinak dtg kat kaki...ikan2 tu gigit2 manja2..
sumpah geli...xtahan oiii...
tp best..
bila dh hmpir senja,bru gerak ke kundasang..
dalam pukul 7 lebih jgk lh kot smpai kundasang...
smpai je sne...alahai...menggigil2 taw...
yana nie dh lh xtahan sejuk...
check in resort dlu, then rehat2..
memandangkn nk mkn mknan sabah takut xleh telan, last2 pi dinner kt kfc je..
nasib lh ade kfc kt sane... kalw x, kebuluq lh..huhu...

Satu je yana suke kat sini..
Suhu sejuk sgt2 dpt menenangkan fikiran..
tenang sangat2...
kalau honeymoon kat sini pom best..
mmg tmpt yg sesuai lh untuk honeymoon..
siapa yang sukakan kehijauan dan ketenangan, wajib datang sini taw!
insya-Allah, harap suatu hari nanti dapat datang sini lagi dengan future husband...
teringin sgt dtg dgn org yg tersyg...
dtg ngn family dh..
dtg ngn buah hati je belom...
insya-Allah...masa tu pasti tibe... Amin...

Okey lh...yana pom xtaw nk citer ape sgt sbnrnyer...
just enjoy the pic okey!
Selamat malam :)

\



Untuk gambar-gambar yang lain, teruskan membaca... :)













Last one!! Just me :) 



**pic pecah2...mgkin sb size besar sgt n bile bt slideshow jd pecah2...sob3***

No comments: