Friday, August 5, 2016

Day 3 : Safari Tour

Yeah!!!Dah masuk hari ketiga di Krabi. Sepanjang bercuti nie memang tak pernah rasa penat.
Selera makan pom bertambah2.. berkilo2 naik nie. 
Okey, third day, rujuk kepada post sebelum nie kami memang ambik satu pakej Island Hoping & Safari Tour. Island Hoping dah.

So yana nak share pengalaman sepanjang Safari Tour pulak... Trip ni memakan masa 1 hari. dari 9 pagi hingga 5 petang. Seperti biasa lepas breakfast di resort, kami menanti van untuk ambik kiteorang lah...


So, dalam satu kumpulan ada 10 orang. Naik van yang sangat selesa. Eklusif. First stop kami adalah menuju ke tempat gajah. dari pantai Ao Nang, makan masa 30 minit.


First Stop : Elephant Trekking

Okey. First time naik gajah. Tapi tak takut pom. HAHAHA... great moments!







Second Stop : Hot Spring





Hot Spring nie salah satu tempat yang famous di Krabi. Terletak di Air sangat jernih. Tak mandi pom. Lupa nak bawak baju spare... hihi.. 
Just celup kaki dalam air panas tu je.. best...







Jom ke Emerald pool pulak!

Dah tengah hari.. perut pom dah lapar...
sampai di emerald, Kami lunch dulu...

 Tara!!! Ini lah menu lunch kami. Inclusive dalam pakej ye...



Sebelum berjalan menuju ke emerald pool, kami diberi briefing terlebih dahulu...


Third Stop : Emerald Pool

Salah satu tarikan di Krabi ni adalah Emerald Pool. Orang tempatan di sini pom ramai yang datang. 
Tapi nak masuk sini, punya lah jauh berjalan hoiii... lebih kurang 800 meter okey. So better pakai kasut sukan. Nanti sakit pula kaki tu...  Tapi bila dah sampai sana, automatik penat hilang. 

Cantik sangat! Warna kat Emerald Pool nie memang semulajadi disebabkan bakteria, mineral dan batu kapur.Tapi bagus untuk kulit dan buat kulit korang licin dan awet muda..



Okey. Kat sini tak leh mandi taw..











Fourth Stop : Tiger Cave

Dekat tiger cave nie memang tak ambik banyak gambar. takutttt.... temple besar gilerrr.... so kiteroang duduk tepi jalan je sambil menunggu kawan2 yg lain pergi berjalan...


Tmaat sudah perjalanan hari ketiga.. JOM balik!


Sesampai je pantai Ao Nang, serbu banana pancake lah kat street food! Hahaa





No comments: