Friday, July 15, 2016

Day 2 : Phi Phi Island Tour

Hari ni hari jumaat..  mood buat kerja dah xde.. okey.. nk sambung kisah di krabi... nak habiskan jugak walaupun dah lame berlalu.. hihi

Hari ke-2 di Krabi, selepas breakfast di resort, satu van pick up kami untuk ke tempat berkumpul sebelum bermulanya Phi Phi Island Tour. Sampai di tempat berkumpul, doraang bahagikan kepada beberapa kumpulan. Lucky nya kami dapat tour guide perempuan yang sangat fasih ber bahasa melayu, speaking english & siam. 3 in 1 okey. Nama dia Wawa dan dia ni Islam, bertudung lagi. So, xperlu risau sepanjang perjalanan.


So, bermula lah perjalanan kami menaiki speedboat dalam 20 orang. kalau korang nak lagi adventure, boleh naik long tail. tapi, aku x berani.. risau mabuk laut.. Perjalanan dari Ao Nang ke Phi Phi Island mengambil masa 30-45 minit sahaja.

Destinasi 1 : Vaking Cave









Destinasi 2 : Maya Bay

Famous place in Phi Phi Island. Tempat penggambaran filem "The Beach" yang dilakonkan oleh Leonardo Di Caprico. Sangat cantek. tapi banyak batu karang & tanjung yang dah rosak akibat tsunami dulu. 












https://instagram.com/p/BFATGF2AQ5h_lnRdSw5U24NIxYX4zOJ_XO4zz00/



Destinasi 3 : Phi Phi Don

Di sini lah tempat kami singgah untuk lunch. Lunch included in package. Not bad lah makanan dia. sedap!








Destinasi 4 : Monkey Beach

Snorkeling time!!! Okey... this is my first time do snorkeling. Punyer lah beli chasing kalis air kan. tapi x berani jugak nak selfie dalam laut tu... sayang phone. tunggu beli go pro ye..hihi..

Tapi honestly, cantek sgt2 kat dalam tu... ikan n batu karang... tapi wawa cakap x secantik dulu... dulu lagi cantek. lepas tsunami, banyak yang dah mati sebenarnya. tapi, experience yg sgt2 best snorkeling kat sini.dengan yang tersyg pulak tu... 
  

Destinasi 5 : Bamboo Island

Bamboo Island kerana di pulau ni ada byk pokok buluh. kat sini juga tempat persinggahan untuk snorkelling tetapi dipersisiran pantai sahaja.

my soul



Destinasi 6 : Piley Bay

Gambar-gambar lain nanti sis masukkan ye! Stay Tuned!


No comments: