Friday, August 5, 2016

Day 3 : Safari Tour

Yeah!!!Dah masuk hari ketiga di Krabi. Sepanjang bercuti nie memang tak pernah rasa penat.
Selera makan pom bertambah2.. berkilo2 naik nie. 
Okey, third day, rujuk kepada post sebelum nie kami memang ambik satu pakej Island Hoping & Safari Tour. Island Hoping dah.

So yana nak share pengalaman sepanjang Safari Tour pulak... Trip ni memakan masa 1 hari. dari 9 pagi hingga 5 petang. Seperti biasa lepas breakfast di resort, kami menanti van untuk ambik kiteorang lah...


So, dalam satu kumpulan ada 10 orang. Naik van yang sangat selesa. Eklusif. First stop kami adalah menuju ke tempat gajah. dari pantai Ao Nang, makan masa 30 minit.


First Stop : Elephant Trekking

Okey. First time naik gajah. Tapi tak takut pom. HAHAHA... great moments!







Second Stop : Hot Spring




Friday, July 29, 2016

Happy Birthday Liyana!!!

4 Mei 2016!!!
 My first birthday with my hubby. And at this day we both in Krabi!!! Gitewww... 
Honeymoon plus birthday celebration giteww..

Selepas satu hari dari pagi sampai ke petang pusing pulau, ikutkan hati nak rehat je dalam bilik..
tapi mood holiday, penat tu semua hilang sebab bercuti kan.. dengan orang tersayang pulak.. 
Untuk dinner hubby ajak dinner kat tepi pantai sambil tengok sunset. Kakak Ipar yang suggest..

Tapi apakan daya, tunggu punya tunggu, sunset nyer xnampak sebab gelap nak hujan.. sob2...
Name restoran nie, Chaba Thai Kitchen Halal Food, Ao Nang. 
Actually quite expensive makanan kat sini. Tapi, memang sedap.. 
Sekali sekala kan nak romantik2 nie.. apa salah nyer...

Thanks sayang for this sweet moments.
Sambut birthday kat Krabi lagi. Seronok!!!
I Love You. Forever..






Lepas makan jejalan sekitar Ao Nang Street. Cuci mata tengok cenderahati untuk beli esok!