Friday, July 29, 2016

Happy Birthday Liyana!!!

4 Mei 2016!!!
 My first birthday with my hubby. And at this day we both in Krabi!!! Gitewww... 
Honeymoon plus birthday celebration giteww..

Selepas satu hari dari pagi sampai ke petang pusing pulau, ikutkan hati nak rehat je dalam bilik..
tapi mood holiday, penat tu semua hilang sebab bercuti kan.. dengan orang tersayang pulak.. 
Untuk dinner hubby ajak dinner kat tepi pantai sambil tengok sunset. Kakak Ipar yang suggest..

Tapi apakan daya, tunggu punya tunggu, sunset nyer xnampak sebab gelap nak hujan.. sob2...
Name restoran nie, Chaba Thai Kitchen Halal Food, Ao Nang. 
Actually quite expensive makanan kat sini. Tapi, memang sedap.. 
Sekali sekala kan nak romantik2 nie.. apa salah nyer...

Thanks sayang for this sweet moments.
Sambut birthday kat Krabi lagi. Seronok!!!
I Love You. Forever..






Lepas makan jejalan sekitar Ao Nang Street. Cuci mata tengok cenderahati untuk beli esok!







Friday, July 15, 2016

Day 2 : Phi Phi Island Tour

Hari ni hari jumaat..  mood buat kerja dah xde.. okey.. nk sambung kisah di krabi... nak habiskan jugak walaupun dah lame berlalu.. hihi

Hari ke-2 di Krabi, selepas breakfast di resort, satu van pick up kami untuk ke tempat berkumpul sebelum bermulanya Phi Phi Island Tour. Sampai di tempat berkumpul, doraang bahagikan kepada beberapa kumpulan. Lucky nya kami dapat tour guide perempuan yang sangat fasih ber bahasa melayu, speaking english & siam. 3 in 1 okey. Nama dia Wawa dan dia ni Islam, bertudung lagi. So, xperlu risau sepanjang perjalanan.


So, bermula lah perjalanan kami menaiki speedboat dalam 20 orang. kalau korang nak lagi adventure, boleh naik long tail. tapi, aku x berani.. risau mabuk laut.. Perjalanan dari Ao Nang ke Phi Phi Island mengambil masa 30-45 minit sahaja.

Destinasi 1 : Vaking Cave









Destinasi 2 : Maya Bay

Famous place in Phi Phi Island. Tempat penggambaran filem "The Beach" yang dilakonkan oleh Leonardo Di Caprico. Sangat cantek. tapi banyak batu karang & tanjung yang dah rosak akibat tsunami dulu.