Wednesday, September 14, 2011

....................

Yang dicari walau bukan putera raja,
biarlah putera agama.
Yang diimpi,biarlah tak punya rupa,
asal sedap dipandang mata.
Yang dinilai bukan sempurna sifat jasmani,
asalkan sihat ruhani, sempurna hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat,
asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang,
kerana aku serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata,
cukuplah akad dan janji setia.
Dan yang akan terjadi, andai tak sama kehendak hati,
aku redha ketetapan Ilahi..

Friday, September 9, 2011

Sebak :(


Astagfirullahalazim...kenapa aku rase sedih nie..esok 10 hb 9..tarikh aku dftar di UiTM Kedah..satu impian yg setiap mlm aku berdoa agar dpt "Fast Track" suatu ketika dahulu..dan esok..aku akn ke sana untk menempuh dunia baru sbgai seorg pelajar BBA(Hons)Islamic Banking..yes!!course yg amat aku minati..aku bersyukur sgt2 dpt twrn initp kenapa..hati ku berat sgt nk pergi..dr td rase sesak nfas..cm nk nangis..tp x berani nk nangis..aku takut lepas family aku balik lepas hntr aku,aku akn lg menangis..kenapa selepas cuti selama 4 bulan bru aku terasa cmni??Ya Allah..kenapa aku rasa cmni..dulu sblum p mtrik melaka,x plak rase cmni..tp skrg knp ade prsn cmnie..ak xtaw dh nk bt pe..aku x fhm ngn perasaan aku skunk..mgkin aku terlalu takut nk hadapi sebarang dugaan dan cabaran yg kan menempuh diri ak kat sana nti..perasaan aku skunk rasa nk duk je ngn mak n ayah smpi bila2...xnk p mne2..tp apakn daya..sume nie t/jwb aku sbgi seorg anak dan seorg pelajar..aku tetap kne tempuh semua nie..

dh2..
tolonglah!!!aku benci perasaan nie!!
sedih!!!sebak!!!ko p jauh2..jgn kacau aku!!!
aku nk belajar..
aku nak belajar..
aku nk belajar..
smpai aku capai cita2 aku..
Ya Allah,berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi semua nie..
Amin~

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ Ħappч вiгƬĦαĐЧ ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪




Happy Birthday to you...Happy Birthday to you...Happy Birthday to you Mardiana...Happy Birthday to you...

yeah!!today 090911 is Mardiana's birthday :) Sweet 20

Okey!mcm yg aku ckp kt atas tu..hari ni hari jadi Mardiana Mohamad yg merupakan kawan aku yg aku kenal di MRSM Besut..Suatu ketika dulu yg merupakan classmate aku mse aku form 4 & 5; 4 Al-khindi & 5 Al-Biruni. dan merupakan roomate aku mse form 4..mase kiterog form 5 dorm lain2 taw..sedih :(.. tp,Ustaz Kamal punyer pasal,aku dan dia dilantik jd ketua dorm untk dorm masing2..Mardiana untk dorm H39 aku H36..adeeiii..kelakar tol kne jge adik2..haaaa...dy juga merupakan kwan satu dun ngn aku..Ajil,Hulu Terengganu..Dy seorg kwan yg sgt2 lah rapat ngn aku..walaupun kitaorg dh jrang jmpe skunk,mklumlah msing2 beljar,kitaorg selalu contact..dan aku hrp persahabatan aku dan dy akan berkekalan smpi bila..Amin..

Sedikit sebanyak tentang Dia!!


Mardiana Mohamad,20 tahun,Ajil,Terengganu,Diploma in Environmental Health in UiTM Puncak Alam,Sweet,good listener,kind,friendly,understanding,..bla..bla..bla..

Thursday, September 8, 2011

‎"Wang bkn segala2 ny,tapi segala2 ny mmrlukn wang!..-Pegawai PTPTN



amek ko!!!ganas x title kali nie??haha..title aku ciplak dr status kt fb someone..jgn gtaw dy taw.hehe..terdetik lak aku nk updates blog ble bce status tu..

Kalau dulu duduk sama rendah,berdiri sama tinggi,.berkongsi suka dan duka..belajar sama-sama..kadang2 tidur pom sama2 time2 weekend..tp apakan daya..rambut sama hitam..hati lain-lain..mungkin kah persahabatan yg sblum ini terjalin berakhir di sini??aku terlalu sayangkan persahabatan ini..t apakan daya...aku xboleh tipu diri sendiri..ak benci sikap hipokrit..lg benci bila aku hipokrit suke kwn dgn dy lg..yaa..kini..langit lebih tinggi dari bumi dipertikaikan..dh xbleh duduk sme rendah dan berdiri sme tinggi..skrg dah ade jurang dh..xpelah..aku xsalah kn sapa2..hati manusia mmg xleh bce kn..kadang2 kita kne berpijak di bumi yg nyata..tp xsangka lah ade manusia sekrg pilih kwn..dorg kaya..kwan ngn org kaya je..dh xpndang dh kwan2 yg susah nie kn..malu kot..xpelah..aku redha..susah nya nk cari kawan sjati yg btul2 ikhlas dan terima kita adanya..tp disebalik ade kwn cmtu,aku msih ade kwan yg setia kwan dgn aku dri bngku sekolah hingg sekarang..aku hargai sgt2..

p/s: pic xde kaitan :D

dh2..aku dh xnk pkir sume tu..aku hrap dy hepi dgn her own life style..dan kawan yg ade nie aku akn hargai sampai bila2..insya-Allah.. :)

Wednesday, September 7, 2011

Dream Car!!!!!



the limited edition Maserati Gran Turismo MC sport car!!

inilah kereta idaman aku yg x mungkin aku miliki..fuhhh..geram giler aku kt kereta nie..warna putih tu pntg sb warna fav ak..harge pom mmg r gmpak kn..kalw US dolar $165.000,kat Malaysia hmpir setengah juta tu..smpi mati pom xkn dpt ley..:(( actually ak xlh taw sgt sal kereta ni..yg aku taw kereta nie mmg laju..leh cpai speed 300km/h taw..mmg laju r..arrr....crazy of this car!!!!!
301 km/h

Tuesday, September 6, 2011

taRaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!!

kesian kne ambik pic sndiri,xde org nk ambik :(

Heyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!dh lme sgt2 aku x new post..xtaw n xde mood nk post pape..buruk perangai kn..kehkehkeh..urm..raya dh berlalu.hari merdeka pom dh lepas..merdeka raya la katakn..actually aku xde pape nk story sgt sbnrnye..raya tahun bese2 je..tp suasana itu mampu bt aku menitis kn air mata kegembiraan dan tersenyum kemenangan..huhu..

Duit raya?kueh raya?baju raya?raya..raya..raya..hahaha..okey..kue raya dulu..urm,bkn men plan ngn akak aku yg kiteorg nk bt kue raya sendiri je tahun nie..kacang2 je beli..plan nk bt almond london la..tart nenas la..biskut makmur lah..last2 sehari sebelum raya dr pg smpi kul 3 ptg kiteorg sempat bt hmpir 250 Almond London je..ingt ptg ckit atau mlm nk smbg la bt biskut len..tp smu dh xde mood..dh penat sgt..hehe..kiteorg lupakn biskut raya..selepas dgr pengumuman esok raya kiteorg semua kuar rumah..men bunga api.men mercun 'Das'..(ntah apalh korg pnggil mercun nie..hehehe)...tp mercun nie x bhye..dy just kuarkn bunga api yg cntik sgt2..best giler men rmai2 wlpn xde bdk2..haha..sume dh besar..nk tnggu Athirah lmbt lg besar nye..hehe.Baju raya??baju raya aku tahun nie dua pasang je..satu color purple satu lagi kuning kehijauan..duit raya xleh ckp..rahsia..hehe..okey..dh xtaw nk ckp pe dh..Selamat Hari Raya jela.. :D

these're raya's pic!!x)

my beloved family


Athirah Nur syafiqah
my first niece :D


love gituuuu..

p/s:
otak x ready nk stdy blik :(