Friday, February 22, 2013

Cancel date!!!

As usual,aku still xdpt tido..skrg dh 2.18pg..
tibe2 rase nk update blog..huhu..
actually,lepas maghrib td kak ngah mesej mintak tolong aku pi KL jge athirah seminggu sb pengasuh athirah demam..xde sape dpt jge tirah...
so kak ngah suruh aku pi KL pg sabtu nie...
aku terpaksa cancel dua date aku!!
satu aku terpaksa cancel dating ngn best fren aku mse mrsm dulu 'Mardiana...
dh lme giler kot xjumpe..jnji nk keluar ngn dy isnin nti..
yg kedua aku terpksa cancel jnji aku dgn kwn bek aku mse dip..dayah..
aku dh jnji ngn dia nk teman dy pi penang sb dy ade keje kt sne..
hmmm...last2 dua2 kne cancel..
aku dh gtaw dorg..alhamdulillah dorg fhm aku..
so,pg sbtu 23 hb aku pi KL sorg2...

okey lh..Selamat Malam..

kne jaga bdk nie lh..
Athirah Nur Syafiqah :)

Wednesday, February 20, 2013

Cara Mudah Buat Jadual (Student UiTM)

Tadi aku baru dapat tahu cara mudah untuk buat jadual kelas..
xpyh penat2 tgok kt icress dan bukak satu2 untk setiap sbjek..
sekarang ada langkah mudah..
ni pom aku dpt dari kwn aku...dy share kt aku link dri blog seseorg..
pandai betul dia create software tu...
kalw korg nk cuba tekan SINI
korg ikut lgkah2 yg dia ajar k...
Selamat Mencuba!!!!
aku dh cuba dh guna software tu..
Ni lh hasil nya..jadual kelas aku sem depan!!!heee


Jadual kelas aku sem dpn agak pelik sb ade kelas mlm..
xpernah2 spnjg aku bljr ade kls mlm...hrp2 jadual ni akn tukar balik lh yg part kelas mlm tu..
yg satu je kelas kul8 tu xyh tuka sb aku suke sgt2..
heheheh..satu je kelas kul8..sonok weii..
tp jadual CTU tu aku ingt nk tuka kelas len kot..
xnk lh aku kls ngn dak bas..junior lh tu..hoho

okeylh..
Bye :)

Thursday, February 7, 2013

Hye!!! i just come back from Sabah :)

Yup,i'm going to Sabah last 25th of January 2013..
Terengganu-KL-Sandakan..
First time experience fly with MAS aircraft
 and for me, MAS's services is better than AirAsia's services.

Walaupun harga tikt MAS lagi mahal dri AirAsia,tp harga tu sgt berbaloi dgn perkhidmatan yg dorg sediakn..selesa pom selesa..AirAsia mmg tiket murah,cantik,tp agak sempit dan memenatkn bg aku..
Perjalanan yg mengambil masa satu jam dari Lapangan Terbang Sultan Mahmud,Terengganu ke KLIA, dan dua jam setengah dari KLIA ke Sandakan menyeronokkan. Aku dpt tgk permandangan senja di permukaan atas gunung kinabalu..Subhanallah,sgt2 cantik..tp tujuan aku ke Sandakan nie xde lh untk bercuti tetapi untk menemani akak aku yg bru lepas pantang pulang ke rumah nya di Sandakan ni sb suami nya tak dpt ambik dia. So,aku teman di dgn first baby boy dia nek flight balik Sandakan. Kesian lh kalw biar diasorg2 naik flight kn dgn anak dia tu..Hee..

Aku berada disana tak smpai dua minggu,dlm seminggu lebih je kot...
Sandakan satu bandar dalam taman.. sgt cntik,..kebetulan rumah akak aku mmg duduk kt bandar,so mmg senang nk ke bandar..sepanjang kt sana,xde lh kiteorg berjalan sgt...tmbh2 husband akak aku selalu outstation,so byk hbis kn masa kt rumah je...tmbh2 lg tiap2 hari hujan...sedikit membosankn lh.. sblm balik abg ipar aku bwk aku jln2 pusing bandar... kiteorg pom sempat singgah kt Sepilok..nk tgok org utan punyer pasal.. great moment lh tgok org utan btol2 depan mata..heee..
Insya-Allah,kalau ade rezeki,aku nak juga pergi ke Gunung Kinabalu.. orang ckp kt sana lg sejuk dri Cameron.. insya-Allah..nti..heee...