Thursday, January 23, 2014

January..

Another 21 days...
14 February...omaigadd...result!!! xlame dh nk kuar..
hopefully sgt thesis ak dpt A,dpt jgk naikkan cgpa aku...
AMINNN..

Aku tgh bercuti sekarang...
aku tak dikire penganggur lagi kn selagi x konvo kn..hehe
**penyedap hati**

Alhamdulillah, elaun praktikal aku dh masuk hari nie..
Hepi sgt..keje selama 5 bulan kt Pusat Zakat akhirnya aku dpt hasil dr titik peluh aku sendiri..
yup.. first time aku keje...sblm nie mmg lgsg xpernh kerja..
ni kire first time kerja lh kn even praktikal je pom..
get experience, n sure get rewards..
even pd mulanya aku berhasrat, bila dpt elaun, aku nk puas kn hti aku..
aku nk shopping, nk beli ape yg aku nk, nk mkn sdp2..nk jln2.. hmm..
tp bila dipikir2...aku tak patut bazirkn duit tu kn..
apa salah nya aku guna duit tu sebaiknya..
enjoy2 tunggu kerja n kaya dlu lh kn..
Alhamulillah, sedikit demi sedikit aku cuba mematangkn diri aku..
Aku akn tolak segala kehendak aku jauh2..
Aku perlu utama kn keperluan aku terlebih dahulu..
memandangkn aku ade lesen motor je skrg,
aku perlu bt lesen kereta pula..
apa salahnyer aku guna duit elaun aku untk buat lesen kn...
takde lah menyusahkan ayah aku...
nampak jugak hasil dri duit tu nanti kn... buat lesen..
drpd membuang ntah kemana duit tu..
yup..
IKHLASKAN DIRI YANA
senyum :)

So, 
next week...
Pergi MRSM ambik Sijil SPM 2008 yg x ambik2 tu...
then..
dftr n bljr kereta kat PIMA..
dpt lesen..
Baru serius apply kerja...
and hopefully... dapat kerja kat Terengganu..
harap dimurahkan rezeki..
AMIN :)






Sunday, January 12, 2014

Malaysia Truly Asia - The Essence of Asia by Yuna





Yunalis Zarai, truly Malaysia's 2014 ambassador..
how one woman can inspired millions people with her beautiful song..
thank you for making a peaceful song for our ears, at least for the next coming years...
i'm sure, people around the world will mesmerize when they watch this video!
i love yuna!
i love Malaysia!

Saturday, January 11, 2014

Officially job hunter!!!


(ni citer sblm hntr report sbnrnyer...huhu)
sempat snap pic kngn ngn amalina,kak mai, kak fatin n amar... bt amar tenkiu tmn kiteorg pi cri spiral bound tuh...heee.sempat mkn2 sekali kt asama thai... okey...asama thai lg..hahaa...harap persahabatn kite kekal selama-lamanya...
i love u all!!








This is my final report!
i'm satisfy with my job!
hopefully A+++++ .. AMIN :)



**with ziera... we share our advisors**

Friday, January 10, 2014

Moments

Assalamualaikum semua..
setelah sekian lama tak update blog,hari ni baru ade sikit masa nk bermanja2 ngn nlog nie..rindunyer kt blog..
maklumlah sibuk dgn praktikal n thesis...xde mse nk bukak...
Alhamdulillah..skrg semua dh setel..

pada 21 hb 12 hri tu aku ke merbok sekali lg untk hntr final draft report..
pd mse tu Ns pom agak sibuk dgn assgnment2 nyer yg bertimbun2 n mmg xdpt luang kn mse ngn aku sgt..
tp xpe.. 
selepas dy siap sume keje, aku kuar satu hri dgn dy...
okey...ke Penang..
tgk movie n yg paling penting makan burger abg burn kt Perda..
terubat rindu di hati...yelh..dh lme xjumpe kn..hihik..

27/12/13



Pada 1hb 1, hari viva aku...dan hari tersebut jgk hari jadi Nazirul Syahmi...
okey..aku rse lega sgt2 even sblm masuk untk present giler neves,terketar2...
bila dh siap present,terasa sgt2 lega tu..
even ade jgk silap yg aku bt dr noor tegur,aku terima dgn hati terbuka..
dan perbaiki sebaiknyer untk hntr final report..
the best felling ever okey!!
seperti biase lh ns sentiasa bg smngt kt aku...
lepas je present,
kiteorg mkn kt asama thai,cs..
yelh...bsday dy kn...
just simple celebration sb dy pom kne stdy ade next paper next two days...
hrp sgt dy suke...

01/01/14


**tomyam giler pedas,lgsg xleh mkn....pulut mangga best!!heee**



03/01/14





i wish that u get all that u desire,
wish u get success and reach even higher.
u're the reason why i feel so fine 
and i know u are and will remain mine.
what gift shall i give u my love?
when u are the gift of my life!
love u a lot!
Happy birthday sweetheart!