Thursday, March 22, 2012

Do and Don't !!!

love making new friends,surfing,try something new,
 love to join challenge activities like jungle tracking,orienteering..bla bla bla..
Good in writing but failed in speaking..huahua..
able to make many kind of cakes..
Love to play futsal..
sensitive person..
shy...
hard to angry other person..
hate unpleasant surprise...
wanna be a CIMB Bank manager...Insya-Allah..


"THERE IS NO SATISFACTION UNTIL I BECOME THE BEST"


Tuesday, March 20, 2012

Refresh

erk..ada apa dgn tajuk entry aku yg kali ini bertajuk "Refresh"??
Yeah!!lets refresh my personal details..

About Me..
Liyana bt. Zakaria(Yana)
21 tahun
Felda Mengkawang,Ajil,Hulu Terengganu.
SK.Felda Mengkawang(Darjah1-6),SMK.Menerong(Form1-3),MRSM Besut(Form4-5),
Kolej Matrikulasi Melaka(1 sem shj..hewhew..)
UiTM Kuala Terengganu.(DBS)
UiTM Kedah(I-Bank)

this's my beloved family
Yang bertudung hitam tu mak aku,Fatimah bt Ahmad (45 thn),
sblh mak aku tu,ayah aku,Zakaria b. Ahmad (50thn)...
bdk lelaki in black t-shirt tu adik bongsu aku..Muhammad Azan b. Zakaria (18 thn)..
yg bertudung biru tu,aku!!!hehe..
sblh aku lak,kakak aku yg no.3,Norfiza bt Zakaria(25thn)..She's married..bru je khwin 25/2 hri tu..xde lak aku smpn gmbr..lupa nk copy..huhu..
sblh kakak aku yg no.3 tu lak,kakak aku yg no.2,Zarida bt Zakaria (26thn)..dy pom dh khwin..sblh dy tu lh husband dy Mohd Khairulisam b. Ramli (25 thun)..dan dorg nie dh ade anak dan juga merupakan anak buah pertama aku, Athirah Nu Syafiqah..tu haa..yg mak aku pegang tu..comel kn..hehe..
dan last sekali,lelaki yg bersongkok tu,abg sulong aku,Faizal b. Zakaria(28thn)..still single..heee

ramai kawan2 aku ckp aku kembar ngn akak aku yg pkai spec tu..huhu..

i'm just born in an ordinary family..
love my life..
just me...

**this entry special for my Personal Development Lecturer,Madam Azfa**
thnz for reading :)







Saturday, March 17, 2012

Kek Batik!!!!yeah!!!!


Bahan-bahan:

Biskut Marie (3 row)
Milo (Saiz Kecik)
Susu Pekat Manis (1/2 tin)
Mentega (1 sudu makan)
Air Panas (secukupnya)

Cara-Cara Membuatnya:

1. Patah kan kepada dua bahagian setiap keping biskut marie itu sampai habis kesemuanya.
2. Masukkan kesemua milo kedalam satu mangkuk dan letakkkan air panas secukupnya.
3. Kacau milo itu sampai pekat atau likat.(jgn sesekali cair..likat je taw)
4. Panas kn kuali dan letakkan mentega.
5. Masukkan susu pekat dan milo yg telah likat tadi.
6. Kacau sehingga semua sebati.
7. Masukkkan kesemua biskut yg telah dipatahkan tadi.
8.Tutup api
9. Sebatikan biskut-biskut dan bahan dalam kuali itu.
10. Angkat dan letakkan kedalam loyang yg sederhana.
11. Mampatkan biskut- biskut itu menggunakan tangan yang berlapikkan plastik.
12. Bila dah betul2 mampat,sejukkan dan masukkan ke dalam peti untuk dibekukan.
13.Boleh lah dihidangkan.

SELAMAT MENCUBA!!!