Saturday, May 30, 2015

SL1M Batch 1 - BiMB Holdings Convocation

Alhamdulillah, selepas 8 bulan training SL1M akhirnya sampai dipenghujung jua. Banyak yg aku belajar sepanjang aku dua bulan di bank islam dan 6 bulan di Syarikat Takaful Malaysia Berhad. Terima kasih kepada semua yg banyak bagi aku semangat dan tunjuk ajar. Kepada kawang-kawan, tahniah kepada yang diserap sebagai pekerja tetap, dan yang mana tidak dapat, In Shaa Allah kat luar sana ade rezeki yang lebih baik buat semua. Ada jodoh kita jumpe lagi ye. :)


BiMB Holding SL1M Batch 1 (Girls)


BiMB Holding SL1M Batch 1 (Boys)



Alhamdulillah. Rezeki daripada Allah s.w.t

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah, tamat sudah Skim Latihan satu Malaysia (SL1M) - BiMB Holding semalam.
Alhamdulillah, rezeki yang tak di duga datang menjemput. Syukur sangat2 di beri kepercayaan untuk meneruskan kerjaya di Syarikat Takaful Malaysia Berhad ini. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan yana sekarang.. syukur sangat2.. terima kasih Ya Allah. terima mak dan ayah yang sentiasa bagi sokongan dan tidak putus mendoakan.

In Shaa Allah yana akan official bekerja sebagai staff pada isnin nanti 1 Jun 2015 sebagai executive utk mySTAR Academy Department, Retail Business Division.

New Life, New Journey..

Doakan yana ye semua :)




Saturday, May 16, 2015

Pengalaman naik Broga Hills

Finally, tertunai jgk niat dihati nak naik Broga. Alhamdulillah, aku , naz dan ekin smpai di kaki bukit sblm pukul 8pg. Sebenarnya dah agak lewat pukul8 baru nak naik atas kan tp better late than never kn.. hihihi... TF and his team 7.30pg dh start naik dh.. Tapi disaran kan lepas subuh tu dh ade kt kaki bukit,.. bukan apa, nak naik lewat tu boleh, tp agak panas lah kn.. dengan penat nyer lg.. heee... tp aku x mengalah.. aku naik jugak smpai ke puncak ketiga.. xsampai sejam okey kiteorg smpai atas sane.. hoorayyy!! nanti nak pergi lagi.. kalau boleh nk tgok sunrise lak.. heee.. Jom layan gambar..




Puncak Pertama


Puncak Kedua


Finally, Puncak Ketiga dan terakhir!!

i made it!!!

24th Already!!!

Alhamdulillah, minggu lepas 4 Mei 2015 genap umur aku 24 tahun. Masih muda lagi okey. Semoga aku dipanjang kan umur dan diberi kesempatan untuk perbaiki diri kepada yang lebih baik.. Amin.


Credit to NS for this cake...


Credit to Retail Business Division to this celebration :)