Monday, February 28, 2011

tak kenal maka tak cinta :)

betul kata orang,tak kenal maka x cinta kan...teman..oh teman..x kira yg kita rapat atau x,mcm2 ragam diorg..yg dh rapat tu sememangnya kita tahu lah byk pasal dia kn..yg x rapat sgt tu,kita leh jugde je lah kn..tp x sume yg kita judge tu btul kn..kalw sebelum nie,kite tgok dy perfect sgt..pandai..kalw final pom score tinggi..carry mark tinggi..haish..dia nie mmg pndai lah..tp..bila dh lme kenal..bru taw hidup dlm penipuan semata2..mmg berjaya..tp berjaya dlm penipuan..astagfirullahalazim..ade jgk manusia cmni..aku x jelez..tp kdg2 sakit hati jgk..kalw sekali sekala xpe..nie dh byk kali naik fed up jgk..aku bkn nk tnjuk baik ke apa..tp mmg aku x pernah terpikir pom nk meniru ke dlm quiz atau test..apatah lg final...mmg sakit hati kalw kita xleh jwb smpi nk nanigs,sesetgh org yg x b't/jawab leh ketawa senang lenang..sakit hati nie..astagfirullahalazim..aku x berniat nk luah nie sume..tp aku x berdaya menahan nya lg..aku terpksa luah kn jgk..smpn dlm hati lme2 mmg menyakitkn ...pedih.

YA ALLAH..satu je pinta ku..aku harap Allah akan bukakan pintu hati mereka untuk berubah..Amin~~

Never means that...i'm sorry but i had to :(

Wednesday, February 23, 2011

Nothing :)

tiada ape2 yg ingin aku katakan seiring lah dgn title entry aku tuh..aku hanya nk gtaw yg aku x sabar2 nak balik esok setelah sebulan berkurung di cendering...grrr...mom..wait for me !!!!!hooray!!!balik kampung :D

Tuesday, February 22, 2011

Seriously aku betul2 nak muntah!!!!


Bab101:arab punyer bahasa..
-bru dpt taw td skrip kne typing..susah lor!!
-ingt senang je nk berdrama.haish..rumit kot..dh la speking arab..mcm ne lah nk berlakon nih..
nk edit jd movie lak..
tolong!!!aku bkn bdk media la..
quiz!!
grrrr..nasib bek xde final..

QMT216:statistic punyer nombor la nie...
sbnrya agak senang..
tp...bila dh bertimbum2 omwork,jd susah lak..
bkn susah pe..mls nk bt..
assignment dh siap..
cume yg tulah..past year n exercise..mls nye!!!
dh la byk!!khamis nie nk tgok..
mnggu dpn test..aiiyoo!!!

Bel311: orang putih punyer bahasa..
outline dh beres..
draft menunggu untk di perah kepala ku nie..
700 words...wow..
agak pendek la.fuhh..cm pndai je nk bt...
dh la bt yg sememangnya susah dr yg lain..
nyesal lak pilih tajuk tu.
"Subsidy should reduced"
arggghhh..terlajak perahu boleh diundur..
dh xleh bt pape dh...just proceed!!


Eco211: ekonomi negara...:D
tersenyum lebar..
eco sem nie lebih senang dr sem lepas..
tibe2 aku jd minat giler kt eco ih..
ala..pdhl sb fhm..kalw xfhm,jgn hrp nk suke..haha..
tp,Alhamdulillah..so far so good la..
cume td agak bengang..
miss suh bt graph yg dy blum ajar..
dia kata as ur homework..wow..
independent giler..
xpndai wei!!!

CTU241 : ustaz yg best giler..
mmg x dinafikn..
aku yg selalu mengantuk dgr kuliah agama,psti akn terbeliak mata..
xkering gusi tgok gelagat n lawak jenaka ustaz yg mmg kelakar tu..
mmg xleh bla r lawak dia..HAHAHA..
ASSIGNMENT!!!fuhh..
x bergerak lgsg lg tuh!!

MGT269 : bisnez komunikasi..
meeting?mock interview?research?proposal?
wow..blur..
report presentation..kne hntr bila ye..lupa lak..
bru 20%..questionnaire nye..mympah tol..
analysis data..
owh EXCEL..aku xpndai!!...

grrrrhhhh!!!!!
x sabar2 aku nk balik khamis nie...
nk release tension kt rumah..
MOM..wait for me!!!!





Saturday, February 19, 2011

Hari Ni sy dapat Hamper :)

wow..
seawal pkul10.30 pagi,aku,nini,nana dan tikah sudah berda dlm "PERPUSTAKAAN NEGERI TERENGGANU DARUL IMAN"..
mmg pecah rekod..haha..
aku nie yg sememangnya anak jati terengganu,first time menjejak kaki ke perpustakaan itu walaupun selalu je lalu dpn tu,tp nk masuk tu jgn hrp la..
kalw x disebabkn nk cri bhn untk ciapkn researh,xkn nye p citu..
tp..
hari nie..akhir nya aku p jgk..
xsangka lak dlm tu cntik sgt2...
byk bunga..
suke2..:D
name pom first time masuk,jadi agak jakun la..
hehe..
msuk terus nek aras 3..
wow..
sungguh sejuk aku tgok suasana dlm libry tu..
rmai sgt2 remaja yg dtg stdy,bt discussion..mcm2 la..
ternyata,rakyat TERENGGANU nie sememangnya rajin2..
cuma x nampk je kn..
x kira kecik ke besar ke,sume ade..
dak2 kecil yg comel2 pom ade..
hepi nye aku tgok suasana yg cintakan ilmu itu..
nie hah..
buku pak cik tu bg..
cari x jmpe..
jd aku suh dia cari..
byk giler..
penat aku nk mencari fakta tentang "smoking".
fuhhhhhh...
penat2...
lepas cari kne fotostat lak..
nk fotostat lak leceh..
kne jd ahli la..
nth pape..

trun lah balik ground floor p dftr..
mse dftr tu,
ade lah pak cik yg duk tlg dftr tu,
dia suh aku n tikah join satu event yg sedang berlangsung kt Foyer libry tu..
aku ckp la segan sb sume bdk2..xkn aku n tikah je yg dh besar nie..
pak cik tu ckp xpe..
aku n tikah ape lg..
terus bt muka x malu p kt event tu..ambik seat yg agak depan..
kiteorg cube memahami senario event tu...
bila dh fhm..
tikah memberani kn diri menawarkn diri untk mnjdi pmbntu pengacara mjlis..
suka sgt dy dpt bercakap dpn bdk2..
sape2 yg offer jd pengacara automatik dpt hamper percuma..
penonton sape nk hamper kne jawab soalan..
heheh..."Nabi Muhammad a.s wafat pd umur baginda berapa tahun?"
tikah kn mc pd mse tu..
aku terus angkt tgn..
tikah pom pilih aku untk jwb..
kesian kt bdk2 nk jwb..
hehe..
jhat2..
hamper semata-mata nih..
haha..
jawapan nya : tentu lah 63 tahun..
hehe..
yeah!!!!!dpt hamper...
nana n nini yg dh lme tnggu kt atas x taw kiteorg bt pe kt bwh nie,
aku trus ajak nini n nana join..
bila nana n nini join,
adoi..mmg kebudak2kn la dorg nih..
berebut2 ngn budak2 kecik yg kecik2..
kalaw lah aku rakam..
mmg best..
sakit perut aku tgok gelagat dorg..
tmbh2 nini..
semangat nak hamper smpi angkat tgn btul2 dpn MC..
haha..
kak nini..kak nini..
dpt jgk dia sb MC tu kecian tgok muka nk nangis dia..
hahaha..
Nana xleh...
MC xnk dh bg kt kiteorg..
3 dh kiteorg dpt..
haha..
btw,,,
mgg best giler.hehe..




Wednesday, February 16, 2011

Semangat Membara :D

nk taw x td aku p mne?
thnz to Hafiqah Bakar sb bg aku gnti tmpt dia td..
td sebenrnya aku p UiTM Dungun..
join program..
"JOM BONGKAR RAHSIA ALAM ANGKASAWAN NEGARA"
Dr.SMS
xtaw r nk eja cmne nme dia..hehe..

Kalau korg nk taw,aku sebenarnya xla minat sgt kt dia nie..
x ambik taw sgt la..
tp kn..
bila dh ade dpn mate..haish..
mcm org giler lak..
histeria tibe2..berdebar2 rasenya..ceeewaah..mcm kekasih aku lak..haish..

Honestly aku nk ckp..
sblum knl dia,mmg aku x knl..
x kenal maka x cinta kn..
tp..bila dh kenal..
aku btul2 amart kagum ngn dia..
siyes..
bila dgr dia cerita sal diri ia dan semasa di ISS..
aku mmg kagum sgt2...
dia mmg seorg yg hebat..
"DREAMS ARE POSSIBLE"
itu lah kata2 semangat dari dia..
wow..
nk jd kn dy idola lah...
hehe..
msti korg nk ckp aku nie lmbt ckit kn..
mmg lmbt pom.
korg sume dh lme minat..
aku bru minat..
btul2 ketinggalan..
hehe..

walaupun x berpeluang nk ambil gmbr di sbb kn berebut dgn beratus2 student kt dewan tu,ambik gmbr jauh pun jadi lah..
yg x segan silu nya..
sebelum dia menaiki kereta..
sempat aku bersalam dengan nya..
wow..
sungguh berbangga aku dpt bersalam dgn org yg sgt hebat..
kata2 terakhir dr dia sebelu bertolak balik,
"Janjilah dengan saya awak semua belajar rajin-rajin"..
uwaa..
sedihnya..
thnz DR sb bg aku semangat bru untk terus berjuang. :)

xlupa jge taw..
kiteorg sempat singgh kat Pantai Kelulut..
aku apa lg..
alang2 menyeluk pekasam..
dh lme x mkn udang bakar..
haish..
lepas hajat la aku td..
mmg puas hti..
sekarang aku dh penat..
nk mandi n tidw..
bye2.. :)


Tuesday, February 15, 2011

Indahnya Ciptaan Tuhan :)

Syukur Alhamdulillah hasrat aku nk tgok sunrise terlaksana jgk hari nie...thnz my roomate "Ezzah" dan dak gedik Cik cimot@ dayah..huhu,kerana sudi teman kn aku jogging pg td...

seawal 6.30 pg kiteorg keluar kolej menuju ke pantai pandak..x sabar sgt nk tgok sunrise..dh lme sgt x tgok..jln raya kosong je..sb terlalu awal..dayah ketinggalan agak jauh sb dia terlalu penat..hehe..yela..dh lme x jogging..mmg mcm tu..kiteorg smpai pntai pandak dlm pkul6.50 cmtu la..sejuk sgt2 smpi kt pntai..tnggu punya tnggu sunrise,x nek2..pelik tol..just nmpak cahaya je..kecewa tol..mmg pelik..x mcm aku tgok kt pantai batu buruk hari tu..jelas kelihatan matahari naik..tp kat pntai pandak x nmpk lk..mgkin arah lain kot..ntah lah..tp..xpelah..at least aku rase tenang sgt tgok keindahan alam nie..tenang sgt2....dengar deruan ombak pagi..angin suam2 sejuk..jogging sepanjang pantai mmg best..

dlm kul 8 lepas snap pic sikit,kiteorg bertolak balik..mse tu,rmai student uitm yg bru smpi..bgus nye dorg...awal bgun..x kire laki atau permpuan,semua trun..bersenam baik untuk kesihatan kan..:) Bak kata org,smbil menyelam minum air..kiteorg singgah kt Restoran Istiqamah..first time breakfast kt situ.. mkn nasi lemak...best..yum2...penat tu mmg penat..tp seronok sb jarang cmnie.. hope leh jogging lg mse akan datang..

k la..penat.. nk mandi n tidow jap..huhu..
stay tuned~~





Friday, February 4, 2011

Adakah Hati Tak Ikhlas?




siyesly..aku rase sedih sgt2 hari nie..dh byk kali aku pikir..knp sume nie terjadi pd aku hari nie..tension la cmni..kawan2 aku ramai suh aku bt kek coklat tu..aku berusaha nk bt yg terbaik mcm aku bt mse cuti sem tu untk dorg sume..ptg td aku cuba bt kek tu..tp terlebih tepung lak..sepatut nya 1 1/2 cawan..tp aku tersalah letak 3 cawan..jd keras giler kek tu..adoi..hmm..aku try sekali lg cuba bt mlm nie..aku bto=ul2 guna resepi mcm aku bt cuti sem dulu..xde yg kurg xde yg lebih...semangat aku tnggu dy masak..tp...hampa..:(..x selembut dulu...xpe..mak bg semangat kt aku..mak kata dh ok..pdhal,aku taw mak aku cuma nk ambik hati ku..ok..ak bajet cool...aku pom bt untk moist dy..coklat masakan lak x cair...adoi...tension nyer...knp sume xjd nie..ak xtaw knp sume nie x jd..knP?????adakah aku x ikhlas bt semua nie???x ikhlas ke aku??apa dosa aku bt ek?smpai x jd cmnie..adoi..sedih nya..tuhan je taw..aku rasa serba salah sgt kt kwan2 aku...dorg dh lme suh bt...aku xnk hampa kn dorg..

kepada kwan2 aku..aku mintak maaf..aku x mampu nk bt kek yg terbaik untuk korg..aku mintak maaf sgt2...plez..maaf kn aku :(

Wednesday, February 2, 2011

Gadgets :)




Software: Photoscape
Camera: Sony Ericsson K770i, 3.2 MP
Nokia 5250 ( My Sis Belong)
Materials: Guitar,Kapok belongs to Azan,my little brother
Mines;250GB's Hardisk,HP Mini Lappy,Sony Ericsson K770i
Duration: 25 munites


nk gne photoshope x pndai..jelez tgok org edit pic..gne photoscape pom jd lah..hehe..
aktiviti nie just untuk release kn tension je..xde pape mkne pom..
stay tuned :)

Tuesday, February 1, 2011

Angan-angan itu perlu :)

Actually mls giler nk updates blog..k2..mlm nie spend time ckit tmbh entry bru..sebenarnya aku bru je habis tgok Lagenda Budak Setan bt kali ke-3 nya..seperti biasa kompem aku menangis..sedih doe..HAHAHA..aku tgok LBS yg dilem tu,kebetulan lak hari ni hari selasa..Lagenda Budak Setan yg series tu pom ada...episod last kot..mak aku tgok kt tv..aku tgok kt lappy..HAHAHA..citer yg sme..org je berbeza..hehe..hmmm..esok pd awal nya aku nk p PSM nk bt QTI..tp bila di pikir2,kalaw aku bt esok pom,bkn aku boleh test JPJ terus pom..test JPJ bln 3..untk bln 2 dh full...bek ak xpyh QTI lg kn..haa...korg mesti ingt aku bt lesen kereta kn..xdelah..aku bt lesen motor je..plan nya nk bt lesen kereta cuti sem nie..tp memandangkan kiteorg as a student uitm ni dh xde dh cuti 2 bln..cuti 2 minggu je..sedihnya..jd..aku x taw la bila dpt bt lesen kereta tu..agak2 nya lepas dip bru bleh bt kot..sabar jela..

Okey lah...berbalik pada title entry aku..aku mmg kuat berangan..bad habit tu mmg susah nk aku buang jauh2..susah sgt2..tp aku suka sgt...angan2 bg aku bahagia wlpn xpernah jd kenyataan..kdg2,angan2 itu penting taw untk bg kita semangat untk berjuang..cehh..haha..

Aku sebenarnya rasa sunyi sgt2 saat ini..mmg x dinafikan...aku mmg xleh tipu diri sendiri..
kadang2 aku rasa cemburu sgt2 tgok org lain bahagia..
tgok orang lain berjaya..
tgok orang lain hidup senang...
manusia..demand tu tinggi sgt..haish..demand di situ..tiba2 teringt eco..haha..

Adam dan Hawa diciptakan untuk bersama..
begitu juga lelaki diciptakan untuk perempuan,dan perempuan diciptakan untuk lelaki..
arggghhhh..terlalu awal untk aku pikir bnd tu sume..
aku xnk pikir..siyes..aku xnk pikir...
tp bila keadaan sekeliling memaksa aku untk berfikir..aku pikir jugak..
aku mmg hepi bila tgok kawan2 aku hepi..
dorg selalu tnye ndpt aku kalw soal CINTA..
fuhh..bajet pakar motivasi la aku nie..haha..
aku suka selesai kn mslh org,tp mslh aku xpernah2 selesai..
dan xkn ade org blh selesai mslh aku..

Aku nk sgt disayangi mcm dorg..
knp susah sgt aku nk dpt sume tu..
bila bhgia,ada je hlgn yg dtg..
apa dosa aku smpi aku terima cmni ek...
pedih sgt hati ni tuhan je tahu...
rindu sgt2...
tp try to be cool :)

k2..xmo2 sedih2...
mgkin nie bkn mse nya
bru 19 thun..
mse tu pnjg lg kalw selagi Allah x cabut nyawa nie kn..

Insya-Allah..
aku akan berusaha lupakan semua nie perlahan-lahan..
lalui semua ni dgn hati yg tabah..
anggap ini semua satu dugaan yg besar untk aku..

YANA!!!
fokus stdy je dulu k..
habis kn DIPLOMA..
smbung DEGREE..
Insya-Allah smbung MASTER..
wanna be a lecturer...
Amin~~

1st thing nk bt bila dh berjaya n byk duit nti,
nk hntr mak & ayah menunaikan haji..
insya-Allah..hrp sgt2 dpt bawak mereka p haji..
dh lme mak teringin nk p tanah suci..
nk bt cmne kn xde rezeki lg..
Insya-Allah,aku akn berusaha bersungguh2 untk menunaikan hajat ibubapa ku itu..
semoga angan2 ini menjadi kenyataan suatu hari nti..
Amin~~



MENANTI BAHAGIA BILAKAN DATANG....