Saturday, April 28, 2012

Mid Sem Break with LOVE :)


cuti seminggu nie,.nasib lh assgnment belambak2 kne hntr lepas cuti..
aku wt dekkk je..lntak lh..bercuti lg bgus..huhu..release tension ckit..
yg pntg dgn org yg tersyg..
wlpn p Cameron Highlands x lme,cume 2 hri 1 mlm,cukup puas hti..heee..
sume balik exept abg aku sb x dpt cuti..
mid sem break yg amat menarik bg aku..yeah!!

 sorg xde,abg aku..xleh cuti..sob2..











mood:tired..nyte )

Monday, April 23, 2012

To do list :D


see...
mid sem break aku kali nie mcm x break sgt lh kn..
assgnment belambak2 kne hntr lepas cuti..uwaaaaaaa...
haish...yg penting aku msti siapkn jgk sebelum khamis ie sb khmis nie nk p jln2 ngn family...
okey..stay focus ... 
bye :D

Friday, April 20, 2012

Home Sweet Home :)

Alhamdulillah,aku selamat sampai terengganu jam 6.00 pg td..
aku di jemput oleh Mak Su aku sb ayah x dpt ambik sb adekeje kt KL..
so,pg tu aku balik rumah nenek aku dulu lh smentara tnggu akak aku ambik sblh ptg kn..
smpai je,trus aku tdow..penat kot duk dlm bas lme2..
ingt nk tdow smpai tghri..
tp melihat sepupu ku yg comel ni Nurul Iman,asyik masuk kuar bilik je mnunggu aku bgun,xsmpai hti aku tgk..
so,kul10 aku dh bgun..spent time dy dak kecik tu..yela..dh lme x jumpa kn..rindu lh..
aku mmg rapat ngn dy sb dy membesar dgn aku..
**Nurul Iman**

sebak lak bila dgr mak su aku citer Iman nangis lepas hntr aku nek bas mse awal2 sem hri tu..
sedih wei..comel tol dy nie..terharu aku..
bila dh rapat,cmnie lh...bila kne tinggal,mula lh nk nangis...
huhu..
ptg tu,mak aku n akak aku dtg ambik aku..
sblm balik,kiteorg bakar jagung ramai2..
sb ujan..
best mkn jagung bakar panas2 time sejuk kn..heee..
 skunk kul10.00..
aku dh penat sgt2..
aku nk cover tdow aku blik..hope esok dpt bgun awal,
nyte..
assalamualaikum :)

Monday, April 16, 2012

Sakit Mata


Hari ini sepatutnya aku ade test fiqh muamalat pkul8 pg..tp,aku tak dapat hadirk diri aku sb mata aku sakit sgt2..aku x dpt study dgn tenang semalam...bila nk bce buku je,mata berdenyut2..sakit.. :'(
dlm kul12,aku try tdow..ingt nk bgun balik kul4 nk stdy...tp cube punyer  cuba,ttp xleh nk tdow..mata still berdenyut2...air mata kuar je...aku nangis..sedih..terus ingt kt mak.
mase sakit baru ingt kt mak kan..haish..
sampai kul2 aku still xdpt tdow..aku dh x taw nk bt pe..stdy pom xleh nk fokus sb mata sakit..
tido pom x boleh...last2,aku on lappy..
konon lh nk korban kn game semi-final FA Cup chelsea vs spur demi test..
tp bila dh xleh stdy,and xleh tdow,aku lyan jela game bola mlm nie kn..
tp,aku xsempat tgok 1st half,aku tgok 2nd half je...
ternyata xsia2 aku tgok..chelsea menang besar semalam..
Fulltime: Chelsea 5-1 Spurs..
perghhh,club len mampu???x kn..
lepas hbis tgok bola dlm kul3,aku try tdow balik..
mgkin dlm kul4 bru aku mampu lena..
aku set alarm kul5 untk bgun stdy..
bgun je,mse bce buku,berair lg mata aku...
astagfirullahalazim,dosa apa lah aku bt smpai aku dpt sakit cmnie..dh lh ade test..dugaan tol..
aku tak berdaya..aku masuk bilik,dan rehat..bgun solat subuh,aku mntk tlg housemate aku hntr aku ke unit kesihatan..jmpe doktor,doktor ckp hny ketumbir..dy bg ubat..x dpt mc pom...
nasib lh aku ponteng 3 kelas hri nie termasuk x ambik test sb x tahan sgt sakit..
balik rumah,mkn ubat,terus tdow...bgun dln kul2..
alhamdulillah,mata aku dh makin okey..
hrp esok akn okey sepenuhya lah...harap sgt2...
Amin...

Sunday, April 15, 2012

Pindaan Kalendar Akademik

see this!!!
Pindaan Kalendar Akademik yg terbaru...
nampak mcm best je kn sb lepas cuti mid sem seminggu,kuliah 1 bln cuti lg seminggu...
best tu mmg best cuti...
tp try tgok stdy week bpe hri je..
4 HARI!!! Ulang suara... 4 HARI !!!! 
4 HRI  tu bkn lme pom,sekejap sgt2...hmmm...
conclusion nye,aku mmg kne manage time btul3...
kalw aku tersilap langkahmmerana aku nti final..
hmmm...
**muhasabah diri**

Tuesday, April 10, 2012

My Desktop's look :)


always updates my to do list on different sticky notes...
sb aku nie mmg cpt lupa..
kalw x catat,mmg x ingt lh...huhu..
okey..ckup setakat ini dulu..ngntk yg teramat...
salam :)

Friday, April 6, 2012

Bowling Tournament..

Hari ni aku dan housemate2 aku join bowling tournament yg di anjurkn uitm..khas untuk non-resident..
tournament tu di adakan di Ampang Bowl,Central Square,Sg,Petani..kedah..
1 team 5 org,RM12/person..2 games...
Housemate aku yg join,Wanie,Nadia,Kak Ayu..sorg lg bkn housemate,tp kwn kiteorg jgk lah..Anis..
housemate aku yg dua org lagi,Ayu n far ttp dtg untk jd supporters.,,hehe..
Actually,aku tak lah pndai sgt men,..men just for fun!!,,hehe
smpai je kt CS,xsangka lah pulak rmai sgt dak uitm yg join..
sepatutnya 20 team je..tp semalam yg dtg x silap 25 team kot...smbutan yg ckup baik..
segan lak pulak kn bila jmpe classmate,n kwn2 yg len..sumpah segan..
jumpe Kak Maisharah,jmpe Dede..rmai jgk lah yg dtg..
last2..ahhh...bt bodoh je..hehe..
taw tak nme team kiteorg apa??
~PANTAI TIMUR GIRL~
Kak Ayu,Nadia,Wanie,Far,Anis,Me,Ayu..
PTG~~

lalalaa...
kiteorg sume asal pantai timur..sume asal Kelantan,except aku je dr Terengganu..
that's why PTG..hehe
yg x tahan nye,team sebelah kiteorg team staff..
veteran tu..yg dh dewasa dan biasa..
mmg pro giler lh dorg men...strike x pyh nk ckp lh..mmg byk kali..
mmg kecoh duduk sblh dorg..hahaha..
2 games men mmg agak penat..tp best sgt...
team aku yg menyerlah Anis masyitah ngn Wanie..dorg mmg pndai men..
tpt kul5 games hbis..
selepas pngiraan markah,tiba lh pembahagian hadiah..
hadiah di sediakan untk tempat pertama hngga ke-4 shje untk setiap ketogeri lelaki dan perempuan..
dan hadiah untk pemain wanita terbaik dan pemain lelaki terbaik..
Johan bg kumpulan lelaki kompen lh di sandang team sebelah kiteorg tu..
CIK WAN KREW,..mata kalw x silap 1300++ kot..
terbaik kn..pemain lelaki terbaik pom dr kumpulan dorg..lupa lak name..hehe..
team kiteorg x menang pom,..tp beza poit kiteorg dgn tmpt ke 4 tu 5 point je taw,..
team kiteorg 804,tema yg tmpt ke-4 tu 809...not bad lh kn..
pemain wanita  terbaik dr kmpln kiteorg taw.. ANIS MASYITAH...huhu..
heee..wlpn team x menang,we have a lot of fun!!!yeah!!itu yg pntg...


Chelsea vs Liverpool


point for 2nd games..
NN: Nur Nadia
AM: Anis Masyitah
NI: Nurul Izwani
L: Liyana
NI: Noor Idayu

 pemain wanita terbaik secara keseluruhan..
 *Anis Masyitah*


now i wanna to sleep...ngntuk yg teramat + penat...k bai!

Tuesday, April 3, 2012

PMS!!

aku tak tahu knp aku rase penat sgt2 hari nie..
mood mmg xde lngsg hri nie..pdhl dua kelas je pom hri nie..
mgkin sb PMS..
i hate PMS!!seriously...because i can't control my emotion at this time..
aku automatik akn jd tersgt2 sensitif..
dan yg pling aku bnci.. "Period Pain"..

sakit wei...td dlm kelas than je..dh lh air-cond sejuk,bertmbh2 sakit aku...
nk bt cmne kn..untung lh sape2 yg tak pernah rse situasi yg aku rse skrg..untung lh..
aku smpai awal kt rmh hri nie..
balik sume xde...dorg sume ade kelas kot..
perut lapar..tghri tman kak mai je mkn,sb perut aku bt hal..sakit sgt2..
skunk,mmg lapar giler lh kn..
tibe2 stress...tak taw nk masak pe..haish!
untk pngetahuan korg,aku lebih prefer masak sendri kt rmh dr mkn kt kdai..
mak aku yg suh sgt2 masak kt rmh sb dy ckp,mknan kt luar blum tentu sihat..
**pdhal kalw aku msk kt rmh pom,belom tentu jgk sihat..huahua..**
selain mknan sihat,masak kt rmh betul2 jimat taw..sgt2 jimat..
cume kne rajin dan pndai manage time untk masak..
.....................................................

**mandi dulu,lepas tu baru pkir nk masak apa untk dinner :)
stay tuned!

Sunday, April 1, 2012

Pasar Malam punyer pasaii

Hari ini hari ahad..
mcm bese,lepas kelas arab kul6 tu excited nk balik rumah sb nk p pasar mlm..
bese nya aku p pasar malam ngn ayu je..x pom..wanie join..
tp,hari nie semua p..nadi,far,wanie n ayu..p ngn kete wanie..
penuh satu kete..
kak ayu je x p..
okeyhh...sampai je kt pasar mlm,yela kn perut lapar..last mkn nasi seawal kul9 sb kelas hbis awal time tu..
mmg lapar giler lh kn..
bernafsu giler lh aku tgok mknan nie..semua aku nk beli...haish...bhye2..
mmg byk jgk lh aku beli..
Nasi Ayam,jagung cawan,kek,ketam lapan rase ngn bebola pnjg tu..
erkkkk...
knyg wei...knyg!!!!!
esok quiz QMT425!!
cmne aku nk stdy...
perut full...mate ngntuk....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
blsn sb tamak :(

skunk nk tdow..hope set alarm kul4 bgun lh...sb nk stdy..
mata dh xleh nk bukak dh..tilam dh pnggil..
k bai!